30 december 2017

Ningbo naar Hangzhou

Vanochtend uitgeslapen want we hoeven pas om tien uur in de bus te zitten. Het miezert nog steeds en de ramen zijn ook weer beslagen dus mooi even de tijd om het webverslag te gaan typen. Daar waren we nog helemaal niet aan toe gekomen. Het is wel verstandig om toch maar even te wachten tot we op de snelweg zitten want van gewoon je gas loslaten en dan uit laten rollen heeft de chauffeur nog nooit gehoord. Dus het is opgang komen en prompt stoppen en slinger de hoek om.

Na anderhalf uur stoppen we even bij een wegrestaurant en wat blijkt er zit hier gewoon een Starbucks. Dus de pas erin en Martin staat vooraan. Hmm een echte koffie en een warme chocolademelk. De hele bus staat inmiddels in de rij dus de stop zal iets langer duren dan de afgesproken 15 minuten.

 



Dan is het nog een klein uurtje rijden en dan zien we alweer de eerste grote flats verschijnen van de stad Hangzhou.

In het hotel aangekomen direct door naar de 8-ste verdieping voor de lunch. Sommige hebben het idee dat het ontbijt er nog maar net in zit maar als je zit en er komt van alles langs en als je begint dan is het toch wel lekker. Na de lunch hebben we twee uurtjes vrij dus we gaan nog even de stad in. Of beter gezegd de omgeving van het hotel we zitten niet echt dicht bij het mooie gedeelte van Hangzhou rond West Lake. Bij de receptie even vragen of er iets toeristisch te zien is in de buurt. Helaas niet, of ze kan het ons niet vertellen (later blijkt dat er een mooie tempel op tien minuten lopen van het hotel staat).

Wij lopen langs het kanaal, dit is het kanaal wat loopt van Hangzhou helemaal naar Being. Jammer genoeg miezert het nog steeds. Langs het het kanaal ligt een langgerekt park waar onder elk afdakje mannetjes spelletjes spelen. Mahjong en kaarten zijn de spellen die gespeeld worden. We staat even te kijken en de Chinezen vragen of we misschien mee willen spelen. Nou de regels zijn ons niet echt bekend dus dat gaat hem niet worden. Ook zitten ze allemaal te roken dus naar de smog die hier behoorlijk aanwezig is niet echt lekkere frisse lucht.

 




Weer terug in het hotel pakken we snel een douche en alle concertspullen kunnen weer ingepakt worden. Inmiddels is dat een behoorlijke routine geworden zodat we weer snel klaar staan en de bus in kunnen. In een half uurtje rijden we naar het Hangzhou Grand Theatre. Waar wederom een gigantisch groot led scherm met onze aankondiging voor op de gevel hangt. In de hal staan en hangen allemaal grote aanplakbiljetten en zelfs Joop in bordkarton.

 

   

Het is een prachtig mooie concertzaal waar we een goede repetitie hebben.

 



 We hebben zelfs warme, zeer ruime kleedkamers. Wat een luxe. Na de repetitie weer het kopje thee en cakeje omkleden en het concert kan beginnen.

Het zit voor 95% vol en het is echt een warm publiek. Na een goed concert komen we tevreden het podium af.

 

Weer omkleden en snel de bus in en weer terug naar het hotel.

 

Morgenochtend willen we naar de Lingyn tempel in de stad dus nog even naar de receptie om te vragen of er een bus hier vandaan naar de stad gaat. Dat wordt nog een heel avontuur want de receptionist spreekt geen woord over de grens. Via google translate kunnen we een vraag stellen. Hmm geen bus hier. Terug naar de kamer proberen we op internet nog op te zoeken hoe de bussen hier rijden maar helaas er is geen route kaartje te vinden. We weten we dat eeen toeristische bus een rondje rijdt rond het West Lake. Dus als we daar komen zijn we al een eind op weg. We besluiten dan maar een taxi te nemen dan komen we er in ieder geval. Het is inmiddels al een uur geweest dus hoog tijd om te gaan slapen want morgenochtend vroeg de wekker. We hebben nl. maar tot een uur of een in de middag.




{flike}