15 september 2016

Oh wat was het koud vannacht dubbele badhanddoeken op de lakens om nog een beetje warm te worden. Bijkomend voordeel is dat je dan wel goed slaapt en het is dan ook al half negen geweest als de ogen opengaan. Rustig ontbijten. Het zonnetje is er weer bij dus dat wordt weer een mooie dag.

We gaan nog een keer terug naar de Rio Tinto bij Berrocal. We parkeren de auto en lopen naar de rivier. Het is duidelijk te zien dat het een paar dagen terug erg hard heeft geregend de rivier staat een stuk hoger. De mooie uitgedroogde stukjes grond zijn nu allemaal onder gelopen. Er is hier voor de rest helemaal niemand te zien heel af en toe komt er een auto of fietser voorbij over de brug, wat een stilte.



We fotograferen een uurtje keien en ondergelopen stukjes grond maar ook kleine watervalletjes. Het is even zoeken hoe we erbij kunnen komen maar via een paar grote keien komen we aan het stroomversnellinkje. Even uitkijken dat we het statief niet in de natte grond zetten maar op een droge steen.



We lopen nog een stukje verder stroomafwaarts daar is het voormalig station van Berrocal. Nu is het helemaal vervallen en de spoorrails is ook voor een groot gedeelte weggehaald. In de ruïne ligt een geocache die we ook nog even vinden. Sonja loopt nog even verder naar een stuk rails want dat moet toch ook even vastgelegd worden.

 



Dan hebben we het wel gezien en rijden we terug naar Cortija Zalamea. We gaan in de relaxstand. We nemen een duik in het zwembad en laten ons lekker verwarmen door het zonnetje. Het betere leven lekker relaxt op een zonnebedje onder een rieten parasol.

Om vijf uur rijden we nog even naar Camino de Valvelde een plaatsje naar het Zuiden. We kijken wat rond en halen boodschappen. Lekkere pizza gehaald welke we thuis mooi in de oven kunnen doen. We hebben tenslotte vakantie.

De avond brengen we door met wat lezen, uploaden van de verslagen op onze website. Inmiddels een deken op het bed gegooid dan hebben we het komende nacht in ieder geval niet koud.


{flike}